Anatomski vzglavnik z gelom

Bolečine v vratnem predelu direktno vplivajo na kvaliteto spanja in posredno tudi na celotno psihofizično počutje človeka. Zato je zelo pomembna izbira anatomsko oblikovanega vzglavnika, ki nam bo zagotavljal pravilno in ugodno podporo glavi, vratu in ramenom, brez nepotrebnih dodatnih obremenitev hrbtenice.

Anatomski položaj glave se doseže, kadar je prostor med glavo in rameni v celoti podprt in ko hrbtenica pri ležanju na boku ali hrbtu leži v svoji naravni legi (ni ukrivljena navzgor ali navzdol). Ni univerzalnega vzglavnika, ki bi ustrezal vsakomur, zato je potrebno pri izbiri upoštevati fizično konstrukcijo in starost posameznika.

Za dober spanec in pravilno držo pri spanju vam ponujamo vzglavnike, ki so narejeni iz viscoelastičnega gela, kateri ima zelo visok faktor prilagodljivosti in se zato popolnoma prilagaja obliki glave in predelu vratnih vretenc (tam kjer je toplota višja, se elastičnost gela poveča). Zagotavlja popoln položaj glave, točke pritiska zmanjša do minimuma, s tem pa omogoča boljši pretok krvi po telesu.

Jedro vzglavnika je iz viscoelastičnega gela, ki ima strukturo odprtih por (oblika gobe). Je popolnoma preluknjano, da pospeši pretok zraka, ohranja mikro-klimo v predelu glave in vratnih vretenc, preprečuje prekomerno znojenje, s tem pa nudi večje ugodje med spanjem. Jedro vzglavnika je zaščiteno z notranjo prevleko iz bombažnih vlaken in zunanjo prevleko iz bombažnega jerseya z zadrgo, ki je pralna na 60°C. Dimenzija vzglavnika je 75 x 40 cm.

Anatomski vzglavnik z gelom je antibakterijski, antialergijski in zadovoljuje FDA predpise. Je izredno odporen na abrazijo in na kemijske substance (kisline, alkohol, ...), lahko ga v celoti recikliramo in ponovno uporabimo.

Tehnične značilnosti:

Gostota materiala:       900kg/m3

Razteznost:                 manj kot 250%

Toplotna prevodnost:  0,1130Wm* K

Trdnost:                     30 Shore 00

 

 

Prijava na obvestila
Captcha Image

Akcije

 PREVLEKE ZA MIZE TUDI V MODRI IN ROZA BARVI 

Da bo vaš delovni prostor še barvitejši in privlačnejši lahko pri nas nabavite podloge v roli tako v modri kot tudi roza barvi.

 


Enkratna zaščitna prevleka za jogi z zadrgo - pomoč pri inkontinenci

Zaščitna prevleka za jogi pri inkontinenci ali drugih težavah. Uporabljeni materiali so zračni ter hkrati zaščitni proti prepustnosti tekočin. Prevleke so narejene za profesionalno uporabo v bolnišnicah kot tudi za domačo uporabo. Nudijo enkratno pomoč in zaščito pri težkih razmerah inkontinence s čimer naredjo življenje lažje, tako za negovalce kot tudi za negovance. Z prevleko, ki nudi zaščito proti tekočinam, proti madežem, zračnostjo, enostavnostjo čiščenje (kar s krpo), antibakterijsko in antialregijsko zaščito, nudijo vse, kar dejansko potrebujete za pomoč pri negi inkontinentnih.

Primerne za dimenzijo jogija : 200 x 90 x 16 cm

Vse podloge so pralne na 95°C do 300 x!!

 

 

...več akcij...