BREZ SONCA NI ŽIVLJENJA

05-nov-2015

BREZ SONCA NI ŽIVLJENJA 

Sonce je tisto, ki ustvarja, ohranja in tudi uničuje življenje na Zemlji

Ljudje, ki živijo na severu Evrope, kjer so obdobja dolgih noči po nekaj mesecev, v večjem številu trpijo za nevrozami, utrujenostjo, nespečnostjo, depresijo in alkoholizmom od tistih, ki živijo na sončnih predelih kontinentov. V nasprotju s pričakovanim je celo pojavnost kožnega raka pri njih pogostejša. Pojavnost melanoma oziroma kožnega raka je na primer desetkrat večja na otokih na severu Škotske kot na Sredozemlju. Razlage za to lahko najdemo v dejstvu, da ultravijolična svetloba aktivira pomemben hormon kože, solitrol. Ta hormon vpliva na naš imunski sistem in na vrsto centrov v našem telesu in skupaj z melatoninom, hormonom epifize, vpliva na spremembe v razpoloženju in na dnevne biološke ritme.Poleg tega potrebuje hemoglobin v naših rdečih krvničkah ultravijolične žarke za vezavo kisika, ki ga potrebujejo vse celice za delovanje.
Primanjkljaj sonca torej lahko vpliva na razvoj marsikatere bolezni, med katerimi je tudi kožni rak.
V kabinah Sabbia Med se boste počutili kot da ste na počitnicah
So idealne za ljudi, ki trpijo za zimsko depresijo oziroma sezonsko čustveno motnjo.
Tudi v hladnem, temnem obdobju, ko naše oči in koža dobijo le malo sončnih žarkov, naše telo potrebuje dober odmerek sonca da bi lahko delovalo normalno in vzdrževalo ravnotežje vseh hormonov v organizmu. Le ti so zelo pomembni ne samo za počutje temveč tudi za optimalno delovanje organizma. V Sabbia MED kabinah se boste lahko napili sončne svetlobe in naužili toplote. Dobili boste občutek kot da ste na prijetnih počitnicah kar bo turobne dni odpihnilo v pozabo. S Sabbia Med kabinami ste lahko v vsakem trenutku, tudi v pozimi na toplem soncu.

Prijava na obvestila
Captcha Image

Akcije

 PREVLEKE ZA MIZE TUDI V MODRI IN ROZA BARVI 

Da bo vaš delovni prostor še barvitejši in privlačnejši lahko pri nas nabavite podloge v roli tako v modri kot tudi roza barvi.

 


Enkratna zaščitna prevleka za jogi z zadrgo - pomoč pri inkontinenci

Zaščitna prevleka za jogi pri inkontinenci ali drugih težavah. Uporabljeni materiali so zračni ter hkrati zaščitni proti prepustnosti tekočin. Prevleke so narejene za profesionalno uporabo v bolnišnicah kot tudi za domačo uporabo. Nudijo enkratno pomoč in zaščito pri težkih razmerah inkontinence s čimer naredjo življenje lažje, tako za negovalce kot tudi za negovance. Z prevleko, ki nudi zaščito proti tekočinam, proti madežem, zračnostjo, enostavnostjo čiščenje (kar s krpo), antibakterijsko in antialregijsko zaščito, nudijo vse, kar dejansko potrebujete za pomoč pri negi inkontinentnih.

Primerne za dimenzijo jogija : 200 x 90 x 16 cm

Vse podloge so pralne na 95°C do 300 x!!

 

 

...več akcij...