Airlaid in čistilni materiali

BREZPRAŠNE ČISTILNE KRPE ZA LABORATORIJE, INDUSTRIJO in DOMOVE

Inovacije in nove tehnologije, ki ne vplivajo na okolje, so bistvenega pomena, če želimo doseči resnični napredek pri obravnavanju nastalih ekoloških problemov, s katerimi se soočamo dandanes (od podnebnih sprememb do kemičnega onesnaženja, od naraščanja okolju neprijaznih odpadkov do izginjanja biotske raznovrstnosti, ki je pogojena s tem).

Eko tehnologije varujejo okolje z zmanjšanjem onesnaženja in izboljšujejo učinkovitost rabe naravnih virov. Nove inovativne tehnologije pomenijo veliko prednost pri varovanju okolja.

Z namenom varovanja okolja in ljudi so v Skandinaviji razvili tehnologijo pridobivanja papirja po novem postopku – suhem postopku, pri katerem ni odpadnih vod ki bi obremenjevale okolje, končni produkt imenovan AIRLAID pa je tudi ekološki produkt. Papir pridobljen po takem postopku je okolju in ljudem prijazen, lahko ga kompostiramo in ne obremenjuje okolja, saj je narejen iz čiste naravne puhaste celuloze. Vsem, ki jim je mar sonaravno bivanje, pri čemer pazijo na porabo energije in čim manjšo količino nevarnih odpadkov, bodo z veseljem preizkusili in uporabljali izdelke iz AIRLAID materiala s katerimi močno zmanjšamo vnos umetnih snovi in kemikalij v naše okolje.

Izdelki iz AIRLAID materiala (krpe, brisače , podloge, vrečke itd.) narejeni po suhem postopku, so Eko produkti in jih odlikujejo naslednje lastnosti:
-  Velika sposobnost vpijanja (tako vode, topil, razkužil, mil, olj , itd.);
- Združujejo najboljše lastnosti papirja in tkanin - so zelo mehki in nežni, a hkrati kompaktni in vzdržljivi;
-  So hipoalergenski, zato jih koža dobro prenaša; 
-  Lahko jih steriliziramo in s tem zmanjšujemo rizik infekcij;
-  Ne privlačijo in ne zadržujejo prahu;
-  Ne poškodujejo in ne razijo občutljivih površin instrumentov; 
-  Ne puščajo vlaken in se zato lahko uporabljajo v brezprašnih laboratorijih.
-  Izdelke iz AIRLAID materiala lahko recikliramo, kompostiramo ali pa tudi sežgemo. 


AIRLAID produkti (krpe, brisače, podloge, vrečke, itd.) ostanejo čvrsti tudi v primeru, ko so mokri. Krpe se lahko uporabijo večkrat, kar jih naredi z ekonomičnega vidika uporabne v mnoge namene. Še bolj pomembno pa je, da jih lahko steriliziramo s paro, etilen oksidom ali pa gama postopkom. Ti izdelki so namenjeni vsem, ki jih zanima naravno in ekološko prijazno obnašanje do sebe, kot tudi to okolja. Izdelke po končani uporabi lahko recikliramo skupaj z ostalimi papirnimi odpadki ali pa jih kompostiramo. Omenjena načina uničenja sta najprijaznejša načina odstranjevanja odpadkov.

Krpe, podloge, vrečke in brisače se lahko uporabijo:

- V brezprašnih laboratorijih,

- V farmacevtski industriji za čiščenje avtoklavov, itd.,

- V prehrambeni industriji. Ker so za enkratno uporabo, prenos bakterij ni možen;

- V grafični industriji za čiščenje tiskarskih strojev;

- V avtomobilski industriji za brisanje pred lakiranjem, za domove namesto klasičnih krp (za pomivanje stekel, tal, pultov, omar; za brisanje prahu, pri pečenju in drugo).


Prijava na obvestila
Captcha Image

Akcije

 PREVLEKE ZA MIZE TUDI V MODRI IN ROZA BARVI 

Da bo vaš delovni prostor še barvitejši in privlačnejši lahko pri nas nabavite podloge v roli tako v modri kot tudi roza barvi.

 


Enkratna zaščitna prevleka za jogi z zadrgo - pomoč pri inkontinenci

Zaščitna prevleka za jogi pri inkontinenci ali drugih težavah. Uporabljeni materiali so zračni ter hkrati zaščitni proti prepustnosti tekočin. Prevleke so narejene za profesionalno uporabo v bolnišnicah kot tudi za domačo uporabo. Nudijo enkratno pomoč in zaščito pri težkih razmerah inkontinence s čimer naredjo življenje lažje, tako za negovalce kot tudi za negovance. Z prevleko, ki nudi zaščito proti tekočinam, proti madežem, zračnostjo, enostavnostjo čiščenje (kar s krpo), antibakterijsko in antialregijsko zaščito, nudijo vse, kar dejansko potrebujete za pomoč pri negi inkontinentnih.

Primerne za dimenzijo jogija : 200 x 90 x 16 cm

Vse podloge so pralne na 95°C do 300 x!!

 

 

...več akcij...