Eko materiali

ZA ENKRATNO UPORABO V KOZMETIKI, ZDRAVILIŠČIH  IN WELLNESS CENTRIH

Inovacije in nove tehnologije, ki ne vplivajo na okolje so bistvenega pomena, če želimo doseči resnični napredek pri obravnavanju nastalih ekoloških problemov, s katerimi se soočamo dandanes ( od podnebnih sprememb pa do kemičnega onesnaženja, od naraščanja okolju neprijaznih odpadkov do izginjanja biotske raznovrstnosti , ki je pogojena s tem).

Eko tehnologije varujejo okolje z zmanjšanjem onesnaženja in izboljšujejo učinkovitost rabe naravnih virov. Nove inovativne tehnologije pomenijo veliko prednost pri varovanju okolja.
Z namenom varovanja okolja in ljudi, je bila v Skandinaviji razvita tehnologija pridobivanja papirja po novem postopku – suhem postopku pri katerem ni odpadnih vod, ki bi obremenjevale okolje , končni produkt imenovan AIRLAID pa je tudi ekološki produkt. Papir pridobljen po takem postopku je okolju in ljudem prijazen, lahko ga kompostiramo in ne obremenjuje okolja, saj je narejen iz čiste naravne puhaste celuloze. Vsem, ki jim je mar sonaravno bivanje, pri čemer pazijo na porabo energije in čim manjšo količino nevarnih odpadkov, bodo z veseljem preizkusili in uporabljali izdelke AIRLAID, narejene iz airlaid papirja po suhem postopku, s katerimi močno zmanjšamo vnos umetnih snovi in kemikalij v naše okolje.

AIRLAID izdelki ( krpa, brisače , podloge, vrečke za umivanje, tuffo, itd..) narejeni po suhem postopku so eko produkti in združujejo naslednje lastnosti :
-   Velika sposobnost vpijanja ( tako vode, topil, razkužil, mil, olj , itd..);
-   Združuje najboljše lastnosti papirja in tkanin- so zelo mehki in nežni, a hkrati kompaktni in vzdržljivi;
-   So hipoalergenski, zato ga koža dobro prenaša; 
-   Lahko jih steriliziramo in s tem zmanjšujemo rizik infekcij;
-   Ne privlačijo in ne zadržujejo prahu;
-   Ne poškodujejo in ne razijo občutljivih površin instrumentov; 
-   Ne puščajo vlaken in se zato lahko uporabljajo v brezprašnih laboratorijih;
-   Produkte iz AIRLAID materiala lahko recikliramo , kompostiramo ali pa tudi sežgemo.

AIRLAID produkti (krpe, brisače , podloge, vrečke za umivanje, tuffo, itd ..) ostanejo čvrste tudi v primeru kadar so mokre. Krpe so ekonomične, saj jih lahko uporabimo večkrat. Še bolj pomembno pa je, da jih lahko steriliziramo parno in z UV postopkom.

Ti izdelki so namenjeni vsem, ki jih zanima naravno in ekološko prijazno obnašanje do sebe, svojih gostov, kot tudi to okolja. Izdelke po končani uporabi lahko recikliramo skupaj z ostalimi papirnimi odpadki ali pa jih kompostiramo. Omenjena načina uničenja sta najprijaznejša načina odstranjevanja odpadkov.

 

Video predstavitve


E-novosti

Brezplačne E novosti o zdravilnih učinkovinah naravnih zelišč, o lepoti, tretmajih, pripomočkih... . < /br>< /br> Naročite se na Kemcel e-novosti in tedensko boste prejemali zanimive vsebine o zdravilnih učinkovinah naravnih zelišč in eteričnih olj, vplivu na zdravje, zdravih pripomočkih za lajšanje bolečin, njihovi pravilni uporabi ter naše trenutne ekskluzivne ponudbe.Captcha Image

Akcije

 PREVLEKE ZA MIZE TUDI V MODRI IN ROZA BARVI 

Da bo vaš delovni prostor še barvitejši in privlačnejši lahko pri nas nabavite podloge v roli tako v modri kot tudi roza barvi.

 


Enkratna zaščitna prevleka za jogi z zadrgo - pomoč pri inkontinenci

Zaščitna prevleka za jogi pri inkontinenci ali drugih težavah. Uporabljeni materiali so zračni ter hkrati zaščitni proti prepustnosti tekočin. Prevleke so narejene za profesionalno uporabo v bolnišnicah kot tudi za domačo uporabo. Nudijo enkratno pomoč in zaščito pri težkih razmerah inkontinence s čimer naredjo življenje lažje, tako za negovalce kot tudi za negovance. Z prevleko, ki nudi zaščito proti tekočinam, proti madežem, zračnostjo, enostavnostjo čiščenje (kar s krpo), antibakterijsko in antialregijsko zaščito, nudijo vse, kar dejansko potrebujete za pomoč pri negi inkontinentnih.

Primerne za dimenzijo jogija : 200 x 90 x 16 cm

Vse podloge so pralne na 95°C do 300 x!!

 

 

...več akcij...