HIGIENA IN DEZINFEKCIJA

Dezinfekcija površin in kože

Optimalna higiena in razkuževalni režim sta vitalni barieri proti razširitvi bolezni v zdravstvu. Čistoča vzbuja v pacientu občutek zaupanja, v končni fazi pa pripomore tudi k zniževanju stroškov ordinacije. Dezinfkcija pomeni uporabo kemičnega postopka ali snovi, ki odpravlja skoraj vse priznane patogene mikroorganizme, vendar ne nujno vseh mikrobnih oblik (npr. bakterijske endospore). 
Iz širokega programa dezinfekcijskih sredstev vam lahko ponudimo:
  • razkužila za dezinfekcijo rok in kože
  • izdelke za nego rok in kože
  • razkužila za dezinfekcijo inštrumentov in endoskopov
  • razkužila za razkuževanje površin, tudi v obliki pred-navlaženih krp za enkratno uporabo
Razkuževanje rok osebja in zdravniške opreme je eden od najvažnejših faktorjev pri preprečevanju prenosa patogenih mikrobov. Zato je redna in pogosta dezinfekcija rok glavna stvar pri preprečevanju širjenja okužb. Poleg varnega in hitrega dezinfekcijskega efekta je potrebno posebna pozornost nameniti tudi toleranci kože na rokah in drugje. 
Pogosta uporaba tesnih rokavic, prepogosto umivanje rok ter uporaba dezinfekcijskih sredstev povzročajo stres na koži. Zato brez redne nege kože le ta postane suha in naravna lipidna bariera se s tem poruši Posledično koža razpoka, s tem pa je njena zaščitna funkcija prizadeta – mikrobi zaradi omenjenega lahko prodrejo v telo ter povzročajo različne infekcije. V izogib omenjenemu ponujamo kreme, ki vsebujejo visoko kvalitetna olja in snovi, ki kožo navlažijo ter regenerirajo. Enako učinkujejo tudi blagi losjoni za umivanje.
Tudi medicinsko opremo, ki je kontaminirana z patogenimi mikrobi, je potrebno dezinficirati, sa je je lahko izvor infekcij pri človeku. Varna in dezinfekcijsko učinkovita sredstva, s širokim spektrom delovanja, kot tudi s dobrimi čistilnimi lastnostmi, so osnovna za dobra dezinfekcijska sredstva za nego instrumentov. Vodilo pri novih izdelkih naj bi bilo, čim manjši odpadek ,zaradi obremenitve okolja ter hkrati večja stopnja udobnosti ter varnosti pri sami uporabi za uporabnika.

Vodilo je tudi dejstvo, da morajo biti sredstva kompatibilna z materiali, ki jih razkužujemo.

KVALITETA IN INOVATIVNOST V HIGIENI je naše vodilo.


Prijava na obvestila
Captcha Image

Akcije

 PREVLEKE ZA MIZE TUDI V MODRI IN ROZA BARVI 

Da bo vaš delovni prostor še barvitejši in privlačnejši lahko pri nas nabavite podloge v roli tako v modri kot tudi roza barvi.

 


Enkratna zaščitna prevleka za jogi z zadrgo - pomoč pri inkontinenci

Zaščitna prevleka za jogi pri inkontinenci ali drugih težavah. Uporabljeni materiali so zračni ter hkrati zaščitni proti prepustnosti tekočin. Prevleke so narejene za profesionalno uporabo v bolnišnicah kot tudi za domačo uporabo. Nudijo enkratno pomoč in zaščito pri težkih razmerah inkontinence s čimer naredjo življenje lažje, tako za negovalce kot tudi za negovance. Z prevleko, ki nudi zaščito proti tekočinam, proti madežem, zračnostjo, enostavnostjo čiščenje (kar s krpo), antibakterijsko in antialregijsko zaščito, nudijo vse, kar dejansko potrebujete za pomoč pri negi inkontinentnih.

Primerne za dimenzijo jogija : 200 x 90 x 16 cm

Vse podloge so pralne na 95°C do 300 x!!

 

 

...več akcij...