Nega telesa in higiena

V našem prodajnem programu imamo tudi produkte, ki so namenjeni osebni higieni in negi telesa, katerih poglavitne prednosti so sledeče:

1. spoštujejo tako naravo kot tudi človeško telo
2. zmanjšujejo tveganje prenosa infekcij
3. ohranjajo avtonomnost bolnika ter zmanjšujejo njegove meje odvisnosti
4. zaščitijo bolnikovo intimnost in dostojanstvo ter mu omogočajo udobje in dobro počutje
5. zagotavljajo enostavno uporabo
6. izboljšujejo delovne pogoje tako negovalnega osebja kot tudi varnost v družinskem krogu
7. prispevajo k izboljševanju protokola v smislu nege in nujnih primerov
8. pomagajo bolnišnicam, da zagotovijo ustreznost po higienskih standardih
9. pomagajo prispevati k obvladovanju stroškov
10. pripomorejo k oblikovanju najstrožjih obstoječih kvalitativnih standardov

V ta segment artiklov sodijo naslednji produkti:

CareBag absorbcijske vrečke (vrečke za nočne posode, vrečke za posode, vrečke za prenosna stranišča, vrečke za bruhanje, urinske vrečke za moške, potovalne vrečke, prenosni WC set, prenosna WC škatla).

Absorbcijske vrečke CareBag® so edinstvena in patentirana kombinacija vrečke s superabsorbcijskim sredstvom znotraj le te, ki hitro želira tekočine. V stiku s tekočinami oz. vlažnimi materiali bo superabsorbent tekočino absorbiral ter jo strdil - želiral v kompaktno snov. Zaradi tega se zmanjša možnost razlitja in škropljenja, hkrati se blokira tudi vonj. Po uporabi vrečko enostavno zapremo in odvržemo med odpadke.

To ima prednosti predvsem pri nameščanju omenjenih vrečk čez posode (kot npr. nočne posode in vedra) in predvsem tam, kjer obstaja možnost infekcijskega prenosa okužbe z izločki ter za preprečevanje bolnišničnih okužb.

"Aquas – prednavlažene vrečke za kopanje Narejene so iz zelo obstojnega non-woven materiala in so izredno mehke. Kompozitni material je narejen iz poliestra in viskoze, skupna gramatura znaša 90 gsm, vsebuje pa 60% viskoze. To daje izdelku izredno mehkost in obstojnost.

Vrečke so že navlažene z losjonom (glavne sestavine so kokosov amidopropil betain, prava kamilica in glicerin) katerega ni potrebno izpirati. So dermatološko testirane, ne povzročajo alergij, in so brez alkohola ter brez mila.

Osebna bolnikova rokavica za umivanje je marsikdaj najbolj onesnažena stvar v sobi!

Suha rokavica za enkratno uporabo postaja standard v uporabi. Sam protokol pa je še vedno bolj zapleten, potrebujemo posode za vodo, vrč za vodo, brisače, pa tudi dražji zaradi vzdrževanja in sterilizacije/dekontaminacije.

V primerjavi, potrebujemo za nego ali 1 Aqua prednavlaženo rokavico za umivanje/nego, ali pa na drugi strani:

1) 1 kom bolnikove rokavice za umivanje ali suhe rokavice za umivanje
2) 1 brisača
3) 1 posoda za vodo
4) 1 vrč za vodo
5) Voda
6) Milo/losjon za umivanje
7) Sterilizacija/dekontaminacija opreme
8) 10 minut delovnega časa dodatno

Aqua prednavlažena rokavica za umivanje/nego je idealna rešitev za popolno umivanje brez dodatnega brisanja in sušenja, ali dodatnih pripomočkov ter vode.

So predhodno navlažene za takojšno uporabo.

- Priporočljive pri dnevni negi v zdravstvenih ustanovah kot so: geriatrični oddelkih, v oddelkih intenzivne nege, infekcijskih oddelkih pri izoliranih bolnikih, pri nepokretnih bolnikih…itd), v domovih za stare ter pri domači oskrbi bolnikov in dojenčkov.
- Idealne so tudi na potovanju; za vse popotnike, planince, vojake, voznike ter pri jadranju, kampiranju in podobno.
- Lahko se pogrejejo v mikrovalovni pečici za večjo udobnost pri uporabi (do max. 40°C).

GelMax Superabsorbenti

SUPERABSORBCIJSKI GEL – je narejen iz kristalov, ki imajo izjemne karakteristike absorbcije. Lahko absorbirajo in spremenijo v trdo zmes tekočino, do 450-kratnika njihove lastne teže. Zahvaljujoč supreabsorbentu absrbcijski proces poteka hitro in spremeni tekočino v kompaktno zmes, kar zmanjšuje možnost razgradnje urea v amoniak, kar je glavni vzrok za nastanek neprijetnega vonja. Fizična izolacija zmanjšuje možnost zračne oksidacije prisotne želatinaste mase kar zmanjšuje nevarnost širjenja bakterij.

Proizvajalce nudi več oblik zgoraj omenjenega gela:

- v obliki praška - dvigne nivo higiene, prihrani čas in zmanjšuje možnost infekcij, preprečuje neprijetne vonjave, lahko ga odvržemo brez razvrščanja med posebne odpadke.
- v obliki integrinanega gela v podlogah - prednosti le teh sta predvsem absorbcijska kapaciteta za tekočine (urina, tekočinskih odpadkov, krvi, itd.) in njihova učinkovitost preprečevanja neprijetnega vonja. Vsaka podloga vpije 500 ml katerekoli tekočine in jo spremeni v gel s čimer zaustavi neprijeten vonj za nekaj ur. Uporablja se predvsem: pri umivanju pacienta v postelji, pri klistiranju ali pa kot samostojen pri hitri absorbciji v medicinskih laboratorijih, itd.
- v obliki vodno razgradljive vrečke (7 g absorbenta) - dvigne nivo higiene, prihrani čas in zmanjšuje možnost infekcij, preprečuje neprijetne vonjave, lahko ga odvržemo brez razvrščanja med posebne odpadke. Uporabljen kopolimer je natrijev akrilat, kiabsorbira in želira vse vrste tekočin.

Njegova absorbcijska kapaciteta je zelo velika in sicer:

- 65-kratnik njegove teže predvsem za solne raztopine
- in do 450-kratnik njegove teže predvsem za vodo in druge zelo razredčene tekočine

Prijava na obvestila
Captcha Image

Akcije

 

VAS SKRBI KAKO BODO VAŠI NAJMLAŠI, KI TRPIJO ZA POTOVALNO SLABOSTJO PRESTALI VOŽNO DO POČITNIŠKE DESTINACIJE ? NI POTREBNO, DA STE V SKRBEH!

 

Na letalu, ladji ali pa v avtu .... vedno pri roki vrečke za bruhanje z absorbentom, ki tekočino želira v 30 sekundah tako, da razlivanje in škropljenje ni več mogoče. Hkrati pa omlili tudi neprijetni vonj! V pakieranju z osvežilnim robčkom!

  • Potovalni set je namenjen otrokom in odraslim, ki jih muči potovalna slabost, ali v primerih bolezni in s tem povezane slabosti. Set je sestavljen iz higienske vrečke za bruhanje (in/ali urin oziroma telesne tekočine) in super vpojne podloge, ter dodanega osvežilnega robčka. Set v žepni velikosti lahko z lahkoto shranite v avtomobilu ali ročni torbici.
  • Prednosti te vrečke so:
  • Pripravljena za takojšnjo uporabo in vpije do 450 ml tekočine ali bruhanja.
  • Super vpojna podloga te tekočine sprejme in želira.
  •  Prepreči se umazanje okolice, in ni več potrebno čistiti avtomobila ali postelje.
  • Ker preprečuje razvoj amoniaka, s tem tudi prepreči razvoj neprijetnih vonjav.
  • Je diskretna in varna za uporabo.

 

Izdelke proizvajalca Cleanis so namenjeni osebni higieni in negi telesa kot pripomočki negovalcem pri vsakodnevni oskrbi.

 

NARAVNI IZDELKI KURLAND firme HASLAUER , so izdelki, ki izboljšujejo kakovost življenja

"Narava je najboljša učiteljica življenja " - To je citat rimskega filozofa Cicera ki firmo HASLAUER vodi pri vsakdanjem delu že več kot 50 let.
Vemo, da ima mati zemlja dolg in natančen seznam zakladov, ki jih skladišči za nas.
Zelišča, zdravilne rastline in rože, izbrano sadje, s zdravilnimi substancami bogato močvirsko blato, visokokakovostnega olja, naravno kozje maslo, soli in morske alge - vse to smo združili v čudovite surovine z najnovejšo tehnologijo, samo za vas in za to da vam pomagamo pri vsakodnevnih zdravstvenih težavah na naraven način. In še več: več desetletj izkušnj pri oblikovanju učinkovitih receptov in močna zavezanost k raziskavanju in upoštevanje najstrožjih standardov zagotavljanja kakovosti - vse to nas dela drugaćne in boljše !
PREPROSTO : NAREDITE SI VAŠE ŽIVLJENJE LEPO IN ENOSTAVNO ! Stopite na prečudovito potovanje in odkrijte našo edinstveno kolekcijo izdelkov.

 Katalog :  tukaj
 

INOVACIJA V DEZINFEKCIJI

Za najučinkovitejše ročno čiščenje površin - združene 3 funkcije v 1!

1.ČISTI

Močan dezinfektant s katerim lahko očistimo vse kotičke. Ne razi površine, ne pušča vlaken  ali drugih neprijetnih ostankov na poršini

2. DEZINFICIRA

Učinkovitost dezinfektanta je kar 99,99% in pri tem uniči bakterije, viruse, spore,  kvasovke …..

3.ZAŠČITA ROK
Znotraj rokavice je zaščitni sloj PE zaradi česar dodatne rokavice pri čiščenju niso potrebne


 

 PROMOCIJSKA AKCIJA

Da vam ne bo potrebno več čistiti sobnega stranišča uporabite Cleanis - vrečke za enkratno uporabo z absorbcijsko podlogo. V mesecu okobu in novembru po promocijski ceni!


IZJEMNE KREME S KOZJIM MALSOM ZA CELO TELO

Negovalna sredstva narejena iz kozjega masla vsebujejo izredno veliko vitamina A, B, C in D ter številne minerale, elemente v sledovih in vlažilne snovi, katere kožo ščitijo pred škodljivimi vplivi okolja, regenerirajo in negujejo.
- Zadnje raziskave so potrdile, da je kozje maslo bogato tudi s koencimom Q10 in več kot 70-timi nenasičenimi maščobnimi kislinami. Krema se hitro vpije tudi v globlje plasti kože s čimer se substance tudi učinkoviteje absorbirajo.
- Krema iz kozjega masla vsebuje tudi dragocenega jojobino olja in je priporočljiva za dnevno nego suhe in problematične kože. Vsebuje tudi sestavine kot so panthenol, Aloe Vea in Urea Pura, ki dodatno vlažijo kožo ter podpirajo njeno hitrejšo regeneracijo. Vsebovani provitamin A (beta-caroten) pa kožo pomirja in ščiti. 

Sedaj 100 ml po izjemni ceni : 18,91 €ur

PREVLEKE ZA MIZE TUDI V MODRI IN ROZA BARVI 

Da bo vaš delovni prostor še barvitejši in privlačnejši lahko pri nas nabavite podloge v roli tako v modri kot tudi roza barvi.

 


Enkratna zaščitna prevleka za jogi z zadrgo - pomoč pri inkontinenci

Zaščitna prevleka za jogi pri inkontinenci ali drugih težavah. Uporabljeni materiali so zračni ter hkrati zaščitni proti prepustnosti tekočin. Prevleke so narejene za profesionalno uporabo v bolnišnicah kot tudi za domačo uporabo. Nudijo enkratno pomoč in zaščito pri težkih razmerah inkontinence s čimer naredjo življenje lažje, tako za negovalce kot tudi za negovance. Z prevleko, ki nudi zaščito proti tekočinam, proti madežem, zračnostjo, enostavnostjo čiščenje (kar s krpo), antibakterijsko in antialregijsko zaščito, nudijo vse, kar dejansko potrebujete za pomoč pri negi  inkontinentnih.

Primerne za dimenzijo jogija : 200 x 90 x 16 cm

Vse podloge so pralne na 95°C do 300 x!!

Ponosni smo, da vas lahko obvestimo, da je CareBag proizvajalca CLEANIS tudi letos prejel nagrado Caregiver za najboljši produkt za nego leta 2013!

 

 TUDI PRI VAŠIH BREZSKRBNIH POČITNIŠKIH POTEPANJIH PO BREZPOTJIH LAHKO

POSKRBITE ZA OSVEŽITEV IN OSEBNO HIGIENO Z NAVLAŽENIMI AQUA SPORT ROKAVICAMI!

DOBITE JIH PRI NAS ALI PA V SPECIALIZIRANIH PRODAJALNAH.

     

      

 


PRIPRAVITE SE NA POLETJE IN ODPRAVITE VIDEZ POMARANČE KOŽE

Skoraj smo že zakorakali v poletje in vse manj oblačil bo na naših telesih. Videz  naše pomarančna koža  na stegnih in zadnjici je resnična nadloga, s katero se spopada vse več  žensk dandanes. Z kremo GOAT BUTTER LIFTING CREME  bomo pri njeni redni vsakodnevni  uporabi pospešili našo mikrocirkulacijo v podkožju ter s tem pospešili prehranjenost naših celic ter hkrati s tem pospešili  odplavljanje nakopičenih strupov iz našega organizma. Videz pomarančne kože se bo po redni uporabi precej izboljšal! KREMA JE POPOLNOMA NARAVNA IN NE VSEBUJE
PARABENOV IN DRUGIH KEMIJSKIH STABILIZATORJEV!

Popolnoma naravno! Preizkusite in rezultat, ki si ga želite bo kmalu tu! Kontaktirajte nas na : komerciala@kemcel.si ali pa na 01 5300093.

UMIVALNE KRPICE

Izredno mehke, vpojne in trpežne, 30 x 40cm, airlaid

Cena: 0,065€/kos

Več...

 LATEX IN VINIL ROKAVICE

Brez pudra, zelo udobne, ...

Cena: že od 2,97Eur/100kos

Več...

 

POTOVALNE ROKAVICE

Rokavice za umivanje, osvežitev brez vode, mila in brisanja, priporočljiva za uporabo po športnih ali outdoor aktivnostih.

Cena: 3,00€

Akcijska cena: 2,40€

Več ...  

 

OTROŠKI SLINČKI ZA ENKRATNO UPORABO

 nepogrešljivi na potovanju ali doma ...

Cena: 7,38€

Akcijska cena: 6,26€

več ...

 ...več akcij...