Nega telesa in higiena

V našem prodajnem programu imamo tudi produkte, ki so namenjeni osebni higieni in negi telesa, katerih poglavitne prednosti so sledeče:

1. spoštujejo tako naravo kot tudi človeško telo
2. zmanjšujejo tveganje prenosa infekcij
3. ohranjajo avtonomnost bolnika ter zmanjšujejo njegove meje odvisnosti
4. zaščitijo bolnikovo intimnost in dostojanstvo ter mu omogočajo udobje in dobro počutje
5. zagotavljajo enostavno uporabo
6. izboljšujejo delovne pogoje tako negovalnega osebja kot tudi varnost v družinskem krogu
7. prispevajo k izboljševanju protokola v smislu nege in nujnih primerov
8. pomagajo bolnišnicam, da zagotovijo ustreznost po higienskih standardih
9. pomagajo prispevati k obvladovanju stroškov
10. pripomorejo k oblikovanju najstrožjih obstoječih kvalitativnih standardov

V ta segment artiklov sodijo naslednji produkti:

CareBag absorbcijske vrečke (vrečke za nočne posode, vrečke za posode, vrečke za prenosna stranišča, vrečke za bruhanje, urinske vrečke za moške, potovalne vrečke, prenosni WC set, prenosna WC škatla).

Absorbcijske vrečke CareBag® so edinstvena in patentirana kombinacija vrečke s superabsorbcijskim sredstvom znotraj le te, ki hitro želira tekočine. V stiku s tekočinami oz. vlažnimi materiali bo superabsorbent tekočino absorbiral ter jo strdil - želiral v kompaktno snov. Zaradi tega se zmanjša možnost razlitja in škropljenja, hkrati se blokira tudi vonj. Po uporabi vrečko enostavno zapremo in odvržemo med odpadke.

To ima prednosti predvsem pri nameščanju omenjenih vrečk čez posode (kot npr. nočne posode in vedra) in predvsem tam, kjer obstaja možnost infekcijskega prenosa okužbe z izločki ter za preprečevanje bolnišničnih okužb.

"Aquas – prednavlažene vrečke za kopanje Narejene so iz zelo obstojnega non-woven materiala in so izredno mehke. Kompozitni material je narejen iz poliestra in viskoze, skupna gramatura znaša 90 gsm, vsebuje pa 60% viskoze. To daje izdelku izredno mehkost in obstojnost.

Vrečke so že navlažene z losjonom (glavne sestavine so kokosov amidopropil betain, prava kamilica in glicerin) katerega ni potrebno izpirati. So dermatološko testirane, ne povzročajo alergij, in so brez alkohola ter brez mila.

Osebna bolnikova rokavica za umivanje je marsikdaj najbolj onesnažena stvar v sobi!

Suha rokavica za enkratno uporabo postaja standard v uporabi. Sam protokol pa je še vedno bolj zapleten, potrebujemo posode za vodo, vrč za vodo, brisače, pa tudi dražji zaradi vzdrževanja in sterilizacije/dekontaminacije.

V primerjavi, potrebujemo za nego ali 1 Aqua prednavlaženo rokavico za umivanje/nego, ali pa na drugi strani:

1) 1 kom bolnikove rokavice za umivanje ali suhe rokavice za umivanje
2) 1 brisača
3) 1 posoda za vodo
4) 1 vrč za vodo
5) Voda
6) Milo/losjon za umivanje
7) Sterilizacija/dekontaminacija opreme
8) 10 minut delovnega časa dodatno

Aqua prednavlažena rokavica za umivanje/nego je idealna rešitev za popolno umivanje brez dodatnega brisanja in sušenja, ali dodatnih pripomočkov ter vode.

So predhodno navlažene za takojšno uporabo.

- Priporočljive pri dnevni negi v zdravstvenih ustanovah kot so: geriatrični oddelkih, v oddelkih intenzivne nege, infekcijskih oddelkih pri izoliranih bolnikih, pri nepokretnih bolnikih…itd), v domovih za stare ter pri domači oskrbi bolnikov in dojenčkov.
- Idealne so tudi na potovanju; za vse popotnike, planince, vojake, voznike ter pri jadranju, kampiranju in podobno.
- Lahko se pogrejejo v mikrovalovni pečici za večjo udobnost pri uporabi (do max. 40°C).

GelMax Superabsorbenti

SUPERABSORBCIJSKI GEL – je narejen iz kristalov, ki imajo izjemne karakteristike absorbcije. Lahko absorbirajo in spremenijo v trdo zmes tekočino, do 450-kratnika njihove lastne teže. Zahvaljujoč supreabsorbentu absrbcijski proces poteka hitro in spremeni tekočino v kompaktno zmes, kar zmanjšuje možnost razgradnje urea v amoniak, kar je glavni vzrok za nastanek neprijetnega vonja. Fizična izolacija zmanjšuje možnost zračne oksidacije prisotne želatinaste mase kar zmanjšuje nevarnost širjenja bakterij.

Proizvajalce nudi več oblik zgoraj omenjenega gela:

- v obliki praška - dvigne nivo higiene, prihrani čas in zmanjšuje možnost infekcij, preprečuje neprijetne vonjave, lahko ga odvržemo brez razvrščanja med posebne odpadke.
- v obliki integrinanega gela v podlogah - prednosti le teh sta predvsem absorbcijska kapaciteta za tekočine (urina, tekočinskih odpadkov, krvi, itd.) in njihova učinkovitost preprečevanja neprijetnega vonja. Vsaka podloga vpije 500 ml katerekoli tekočine in jo spremeni v gel s čimer zaustavi neprijeten vonj za nekaj ur. Uporablja se predvsem: pri umivanju pacienta v postelji, pri klistiranju ali pa kot samostojen pri hitri absorbciji v medicinskih laboratorijih, itd.
- v obliki vodno razgradljive vrečke (7 g absorbenta) - dvigne nivo higiene, prihrani čas in zmanjšuje možnost infekcij, preprečuje neprijetne vonjave, lahko ga odvržemo brez razvrščanja med posebne odpadke. Uporabljen kopolimer je natrijev akrilat, kiabsorbira in želira vse vrste tekočin.

Njegova absorbcijska kapaciteta je zelo velika in sicer:

- 65-kratnik njegove teže predvsem za solne raztopine
- in do 450-kratnik njegove teže predvsem za vodo in druge zelo razredčene tekočine

Prijava na obvestila
Captcha Image

Akcije

 PREVLEKE ZA MIZE TUDI V MODRI IN ROZA BARVI 

Da bo vaš delovni prostor še barvitejši in privlačnejši lahko pri nas nabavite podloge v roli tako v modri kot tudi roza barvi.

 


Enkratna zaščitna prevleka za jogi z zadrgo - pomoč pri inkontinenci

Zaščitna prevleka za jogi pri inkontinenci ali drugih težavah. Uporabljeni materiali so zračni ter hkrati zaščitni proti prepustnosti tekočin. Prevleke so narejene za profesionalno uporabo v bolnišnicah kot tudi za domačo uporabo. Nudijo enkratno pomoč in zaščito pri težkih razmerah inkontinence s čimer naredjo življenje lažje, tako za negovalce kot tudi za negovance. Z prevleko, ki nudi zaščito proti tekočinam, proti madežem, zračnostjo, enostavnostjo čiščenje (kar s krpo), antibakterijsko in antialregijsko zaščito, nudijo vse, kar dejansko potrebujete za pomoč pri negi inkontinentnih.

Primerne za dimenzijo jogija : 200 x 90 x 16 cm

Vse podloge so pralne na 95°C do 300 x!!

 

 

...več akcij...