GELMAX


GelMax Superabsorbenti

SUPERABSORBCIJSKI GEL – je narejen iz kristalov, ki imajo izjemne karakteristike absorbcije. Lahko absorbirajo in spremenijo v trdo zmes tekočino, do 450-kratnika njihove lastne teže. Zahvaljujoč supreabsorbentu absrbcijski proces poteka hitro in spremeni tekočino v kompaktno zmes, kar zmanjšuje možnost razgradnje urea v amoniak, kar je glavni vzrok za nastanek neprijetnega vonja. Fizična izolacija zmanjšuje možnost zračne oksidacije prisotne želatinaste mase kar zmanjšuje nevarnost širjenja bakterij.

Proizvajalce nudi več oblik zgoraj omenjenega gela:

    * v obliki praška - dvigne nivo higiene, prihrani čas in zmanjšuje možnost infekcij, preprečuje neprijetne vonjave, lahko ga odvržemo brez razvrščanja med posebne odpadke.
    * v obliki integrinanega gela v podlogah - prednosti le teh sta predvsem absorbcijska kapaciteta za tekočine (urina, tekočinskih odpadkov, krvi, itd.) in njihova učinkovitost preprečevanja neprijetnega vonja. Vsaka podloga vpije 500 ml katerekoli tekočine in jo spremeni v gel s čimer zaustavi neprijeten vonj za nekaj ur. Uporablja se predvsem: pri umivanju pacienta v postelji, pri klistiranju ali pa kot samostojen pri hitri absorbciji v medicinskih laboratorijih, itd.
    * v obliki vodno razgradljive vrečke (7 g absorbenta) - dvigne nivo higiene, prihrani čas in zmanjšuje možnost infekcij, preprečuje neprijetne vonjave, lahko ga odvržemo brez razvrščanja med posebne odpadke. Uporabljen kopolimer je natrijev akrilat, kiabsorbira in želira vse vrste tekočin.


Njegova absorbcijska kapaciteta je zelo velika in sicer:

    * 65-kratnik njegove teže predvsem za solne raztopine
    * in do 450-kratnik njegove teže predvsem za vodo in druge zelo razredčene tekočine

Prijava na obvestila
Captcha Image

Akcije

 PREVLEKE ZA MIZE TUDI V MODRI IN ROZA BARVI 

Da bo vaš delovni prostor še barvitejši in privlačnejši lahko pri nas nabavite podloge v roli tako v modri kot tudi roza barvi.

 


Enkratna zaščitna prevleka za jogi z zadrgo - pomoč pri inkontinenci

Zaščitna prevleka za jogi pri inkontinenci ali drugih težavah. Uporabljeni materiali so zračni ter hkrati zaščitni proti prepustnosti tekočin. Prevleke so narejene za profesionalno uporabo v bolnišnicah kot tudi za domačo uporabo. Nudijo enkratno pomoč in zaščito pri težkih razmerah inkontinence s čimer naredjo življenje lažje, tako za negovalce kot tudi za negovance. Z prevleko, ki nudi zaščito proti tekočinam, proti madežem, zračnostjo, enostavnostjo čiščenje (kar s krpo), antibakterijsko in antialregijsko zaščito, nudijo vse, kar dejansko potrebujete za pomoč pri negi inkontinentnih.

Primerne za dimenzijo jogija : 200 x 90 x 16 cm

Vse podloge so pralne na 95°C do 300 x!!

 

 

...več akcij...